- 1 bakłażan
- 10 dkg kurek mrożonych
- 1 papryczka chili
- 1 woreczek kaszy jęczmiennej
- 5 gałązek pietruszki
- Sól
- Pieprz
- 2 łyżki sosu teriyaki
- Kaszę gotuję 15 minut w osolonej wodzie. Bakłażan kroję na plastry cienkie, solę odstawiam na 15 minut. Każdy plaster bakłażana myję dokładnie, osuszam i smaruje oliwą. Grilluję na grillu elektrycznym. Do kaszy dodaję pokrojoną pietruszkę, papryczkę chilii, kurki, doprawiam pieprzem, sosem teriyaki. Nas każdy plaster bakłażana naklanina farsz z kaszy i zwijam.
sobota, 1 czerwca 2013
Roladki z bakłażana z kurkami i kaszą
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ale pysznie :) i te kurki :) aż zatęskniłam za grzybami :(
OdpowiedzUsuńpysznie podane danie dla mnie super:)
OdpowiedzUsuńooo łaaa... ale pysznie wygląda!:)
OdpowiedzUsuńobserwuje i zapraszam do siebie w wolnej chwili:)
poproszę o jedną roladkę :) chętnie spróbuję !!
OdpowiedzUsuńJak zwykle pięknie podane :)
OdpowiedzUsuń