Manna mojego dzieciństwa podana trochę inaczej. Kaszka nie musi być nudna :-)
10
łyżek kaszki manny
300
ml mleka
2
łyżeczki cukru pudru
½
łyżeczka kakao ciemne
3
biszkopty podłużne
10
truskawek
6
gron winogrono ciemne
8
gron winogrono jasne
Zagotowuję
150 ml mleka. Do połowy kaszki dodaję kakao, łyżeczkę cukru pudru i mieszam. Po
zagotowaniu się mleka, wsypuję kaszkę. Następnie gęstniejąca wylewam do foremek
serduszka. Kolejne 150 ml mleka zagotowuję.Wsypuję resztę kaszki, dodaję cukier
puder i gotuję. Kaszkę wylewam na kakaową warstwę. Zostawiam do przestygnięcia.
Na talerz wysypuję pokruszone biszkopty. Układam serca z kaszki. Połowę
truskawek miksuje blenderem. Powstały mus wylewam na talerz. Dekoruję
truskawkami, winogronem. Z 3 truskawek robię kwiatki i posypuję cukrem pudrem.
PYCHA! :))
OdpowiedzUsuńJak cudownie wygląda! :) Wielki plus za podanie!
OdpowiedzUsuńWow, wyglądają fenomenalnie!
OdpowiedzUsuńPowiem ci że ja nie lubię kaszy mannej, ale w takiej odslonie chyba bym polubila :)
OdpowiedzUsuńKiedy przeczytałam , ze te cudne serducha to kasza manna poleciał mi ślinka, Bardzo ja lubię to również moje dzieciństwo :)
OdpowiedzUsuńPrezentuje się bajkowo!
OdpowiedzUsuńuwielbiam kaszę mannę :) pięknie podany deserek :)
OdpowiedzUsuńPrzyznaję rację - manna nie jest nudna, a już na pewno nie w twoim wydaniu :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuń