wtorek, 26 lipca 2022

Vege szaszłyki z grilla z sosem

 Szaszłyki vege z grilla propozycja dla osób vege i nie tylko. Grill roślinny też jest pyszny do tego zdrowy. Cukinia, papryka, cebula, pieczarki, pomidorki.



 

1 cukinia

1 papryka czerwona

1 papryka żółta

1 łyżeczka KNORR Przyprawa pikantna grubo mielona 

2 łyżki  Ketchup Hellmans

2 łyżki Majonez Hellmans Vegan Mayo

10 pomidorków koktajlowych żółtych

10 pieczarek małych

1 cebula czerwona

3 łyżki oleju rzepakowego 

1/2 łyżeczki soli

1 gałązka natki pietruszki

Cukinię kroję w plastry 0,5 cm. Papryki kroję na kawałki, cebulę czerwoną dzielę na łuski. Na patyczki do szaszłyków nabijam plaster cukinii, pieczarkę, paprykę czerwoną, cebulę, pomidorka i znowu zaczynam od cukinii. Majonez Hellmans Vegan Mayo mieszam z Ketchupem Hellmans, dodaję sól. Szaszłyki smaruję olejem, posypuję KNORR Przyprawa pikantna grubo mieloną, solą. Układam na rozgrzanym grillu i grilluję około 5-10 minut. Szaszłyki podaję z sosem. Posypuję natką pietruszki pokrojoną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz