Szaszłyki vege z grilla propozycja dla osób vege i nie tylko. Grill roślinny też jest pyszny do tego zdrowy. Cukinia, papryka, cebula, pieczarki, pomidorki.
1 cukinia
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 łyżeczka KNORR Przyprawa pikantna grubo mielona
2 łyżki Ketchup Hellmans
2 łyżki Majonez Hellmans Vegan Mayo
10 pomidorków koktajlowych żółtych
10 pieczarek małych
1 cebula czerwona
3 łyżki oleju rzepakowego
1/2 łyżeczki soli
1 gałązka natki pietruszki
Cukinię kroję w plastry 0,5 cm. Papryki kroję na kawałki, cebulę czerwoną dzielę na łuski. Na patyczki do szaszłyków nabijam plaster cukinii, pieczarkę, paprykę czerwoną, cebulę, pomidorka i znowu zaczynam od cukinii. Majonez Hellmans Vegan Mayo mieszam z Ketchupem Hellmans, dodaję sól. Szaszłyki smaruję olejem, posypuję KNORR Przyprawa pikantna grubo mieloną, solą. Układam na rozgrzanym grillu i grilluję około 5-10 minut. Szaszłyki podaję z sosem. Posypuję natką pietruszki pokrojoną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz