1 doniczka sałaty strzępiastej
10 truskawek
4 morele
1 łyżeczka KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona
1 opakowanie Knorr Sos sałatkowy włoski
1 łyżeczka KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona
100 g tofu wędzonego2 gruszki
10 szparagów zielonych
50 ml oleju rzepakowego
3 łyżki octu winnego
Sałatę
myję, osuszam i układam na talerzu. Morele kroję na pół, gruszki na
ćwiartki. Od szparagów odcinam tylko główki na około 5 cm.Tofu
przekładam do miseczki dodaję dwie łyżki oleju, wsypuję KNORR
Przyprawa czosnkowa grubo mielona i obtaczam w marynacie. Na rozgrzanym
grillu układam połówki moreli, ćwiartki gruszki, posypuję KNORR
Przyprawa orientalna grubo mielona. Dodaję tofu, szparagi które smaruję olejem i posypuję też KNORR
Przyprawa orientalna grubo mielona. Grilluje około pięć minut. Do słoiczka wsypuję
Knorr Sos sałatkowy włoski, wlewam trzy łyżki oleju i ocet winny.
Zakręcam i mieszam energicznie. Na sałacie układam zgrillowane morele,
gruszkę, szparagi, pokrojone tofu, dodaję połówki truskawek. Polewam
sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz