Jesienny makaron do zrobienia w 30 minut. Szybko, smacznie, zdrowo.
Potrawa jest wegańska i zrobiona z sezonowych składników które mi
zostały. Dynie mam swoją z ogródka więc przerabiam ją na wszystkie
sposoby żeby się nie zmarnowała.
200 g makaronu wege z zieloną herbatą szpinakiem
1 papryka czerwona
100g tofu wędzonego
1 dynia hokkaido
3 łyżki sosu teriyaki
sól, pieprz czerwony i czarny, bazylia, oregano suszone, koperek
Piekarnik
nagrzewam do temp 250 stopni . W tym czasie dynię wydrążam z pestek i
miąższu. Nie obieram jej , kroję w kostkę. Paprykę też kroję w kostkę i
tofu. Przekładam do miski wszystko, dodaję łyżkę sosu teriyaki, bazylię,
oregano, pieprz, sól i mieszam. Wykładam na blaszkę na papier i
wstawiam do piekarnika. Piekę około 10-15 minut. W tym czasie gotuję
makaron aldente i odcedzam. Makaron przekładam na patelnię, dodaję
resztę sosu teriyaki, warzywa pieczone, posypuję koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz