Wiosenny omlecik ze szpinakiem, chrupiącymi bajglami, do tego boczek, awokado. Czy można sobie wymarzyć lepsze śniadanie.
3 jajka
50 ml mleka
sól,pieprz, natka pietruszki
7 bajgli
100 g szpinaku mrożonego
czosnek granulowany
3 pomidorki koktajlowe
2 plastry boczku
1/2 awokado
1 łyżeczka masła klarowanego
Szpinak przekładam na patelnię, dodaję odrobinę wody i duszę aż się rozmrozi. Doprawiam solą, pieprzem, czosnkiem. Przekładam na talerz. Jajka wbijam do miski, wlewam mleko, dodaję sól, pieprz i widelcem roztrzepuję. Na patelni rozpuszczam masło klarowane, wylewam masę jajeczną, dodaję szpinak i mieszam, dodaję połamane bajgle i w całości. Układam pomidorki i plastry boczku. Smażę na wolnym ogniu i nie mieszam. Jak omlet zetnie się wykładam na talerz, dodaję jeszcze bajgle, natkę pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz