piątek, 16 października 2020

Malinowo dyniowa owsianka jesienna

 Jesienna owsianka z puree dyniowym, mango, malinami i gruszką. Zrobiłam ją na mleku migdałowym, ale można wykorzystać każde inne mleko roślinne lub zwierzęce. Polecam też taką owsiankę do pracy na wynos.

 

 

 
 
 
 

 
 




300 g płatków owsianych malinowych

2 łyżki puree dyniowe

1/4 mango

350 ml mleczka migdałowego

1/2 szklanka malin

3 łyżki migdałów

1 gruszka

olej kokosowy

Dynie ugotowałam wcześniej. Do garnka wsypuję płatki, wlewam mleko migdałowe i gotuję na wolnym ogniu dwie minuty. Dodaję puree z dyni i połowę puree z mango. Maliny miksuję blenderem. Przekładam do miski, dodaję owsiankę. Gruszkę kroję na pół, wydrążam środek i przesmażam na oleju. Układam na owsiance, wypełniam ją pokrojonym mango, orzechami.

 

1 komentarz:

  1. Uwielbiamy jesienny czas właśnie ze względu na dynię która urozmaica korzenne smaki i nadaje przyjemnej słodyczy daniom. Owsiankę bardzo lubimy i często do niej zasiadamy, więc koniecznie musimy przetestować przepis :) pozdrawiamy pięknie!

    OdpowiedzUsuń