Syty gulasz z wołowiną, kwiatami cukinii, pieczarkami i bakłażanem. Taki kociołek rozmaitości. Tak fajnie się do niego podchodzi, bo tak pysznie smakuje. Bardzo lubię takie jednogarnkowe potrawy którymi naje się cała rodzina.
40 dkg wołowiny na gulasz
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 papryka czerwona
10 kwiatów cukinii lub dyni
1 papryka zielona
1 bakłażan
700 g pomidorów
20 dkg pieczarek
2 łyżeczki przyprawy curry
1 łyżeczka papryki słodkiej
chili z młynka
sól, pieprz
przyprawa do gulaszu
natka pietruszki
Pomidory sparzam gorącą wodą i obieram ze skóry. Kroję w kostkę. Cebulę, czosnek drobno kroję i przesmażam na patelni. Dodaję pokrojoną w kostkę wołowinę i przesmażam dalej około pięć minut mieszając. Przekładam mięso na talerz. Na tej samej patelni przesmażam pomidory, potem dodaję pokrojone papryki, bakłażana, mięso i duszę na wolnym ogniu około godzinę aż mięso będzie miękkie. Na końcu dodaję pokroje pieczarki, kwiaty cukinii curry,papryki słodką i chili, sól, pieprz, przyprawę do gulaszu. Duszę jeszcze 10 minut. Podaję z natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz