czwartek, 22 października 2015

Pasta z kurczaka i papryki


Pasta szybka, smaczna i prosta do zrobienia.Wykorzystałam w niej warzywa z rosołu, i pierś z kurczaka czyli tak zwany recykling kuchenny.Polecam pastę na wynos do pracy i nie tylko.















1 pierś z kurczaka ugotowana
1 marchewka z rosołu
1 kawałek selera ugotowanego
1 papryka czerwona duża
1 papryka żółta
1 cebula duża
1 główka czosnku
sól, pieprz
papryka wędzona
olej



Papryki pozbawiam nasion  układam na blaszce wyłożonej papierem albo w naczyniu do zapiekania. Czosnek dzielę na ząbki nie obieram go, cebule obieram i kroję w plastry układam też na blaszce i skrapiam oliwą. Wstawiam do piekarnika temp 200 stopni na 45 minut., cebulę wyjmuje wcześniej jak zrobi się miękka i czosnek też. Po wyjęciu z piekarnika wkładam paprykę do woreczka i odstawiam na 5 minut. Następnie obieram, dodaję kawałki piersi, czosnek obrany, cebulkę, przyprawy, warzywa i miksuję blenderem. Doprawiam do smaku papryką wędzoną, solą, pieprzem.

6 komentarzy: