Schabowy nie musi być nudny. U mnie powstał z tego co miałam w lodówce. To jest najlepsza metoda na obiad. Wykorzystywanie składników które już mamy. Roladki są pyszne, farsz bardzo dobry. Jestem miłośniczka pora i mogłabym go jeść do wszystkiego , gotowany, duszony, w farszu. Zimą kiedy z warzywami jest ciężko polecam doceniać por.
6 kotletów schabowych
1/2 papryki żółtej
1 por biała część mała
15 dkg boczku wędzonego
4 łyżki sera żółtego startego
sól, pieprz
papryka czerwona, przyprawa do mięsa
masło klarowane
Kotlety rozbijam. Boczek kroje w kostkę, paprykę w paski. Por drobno kroję i duszę na maśle klarowanym do miękkości. Doprawiam solą, pieprzem, farsz studzę. Każdy kotlet sole, pieprze posypuje papryką. Układam boczek, paprykę paski, starty ser, i por przesmażoną. Zwijam roladki i spinam szpilkami. Na wolnym ogniu dusze około, 1,5 h na maśle klarowany,. Od czasu do czasu podlewam wodę. Roladki odwracam z każdej strony podczas smażenia.
U Ciebie jak zwykle pięknie, pysznie i kolorowo. Taki schabowy na pewno nie jest nudny :)
OdpowiedzUsuńU Ciebie jak zwykle pięknie, pysznie i kolorowo. Taki schabowy na pewno nie jest nudny :)
OdpowiedzUsuńJak zwykle same pyszności ;)
OdpowiedzUsuńPięknie, smacznie i kolorowo! Każdy by się skusił na taką roladką :) Zapraszam serdecznie do mnie na KONKURS
OdpowiedzUsuńPyszne mięsko, świetnie przyrządzone, już samym wyglądem zachęca do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńIdealne .
OdpowiedzUsuńBoczek i por to faktycznie świetny pomysł na nadzianie mięsa :)
OdpowiedzUsuńpysznie nadziane! :) por bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńJa tez lubię pora, duszony ma bradzo fajny smak
OdpowiedzUsuńto musiało być pyszne!!
OdpowiedzUsuńPyszne roladki , super smaki :)
OdpowiedzUsuńsprzedaję przepis mamusi :)
OdpowiedzUsuńCudowne roladki, mniam :)
OdpowiedzUsuńFantazja :) śliczne i pyszne...
OdpowiedzUsuńtakiech schabowego połykam w całości ! <3
OdpowiedzUsuń