Często w mojej kuchni wykorzystuję panierki z orzechów, migdałów, płatków. Uważam że są zdrowsze. Polecam migdały tarte Back Mit . Panierka jest fajna chrupiąca. Już dawno wprowadziłam w mojej kuchni rewolucję panierkową. Polecam bo zdrowie ma się jedno.
2 dzwonki łososia
4 łyżki tartych migdałów Back Mit
1 cebula
sól, pieprz
1 łyżeczka majeranku
ziemniaki:
1/2 kg ziemniaków
1 cebula
1 łyżka masła
sól
pomidorki koktajlowe
olej
Łososia przekładam do pojemnika, dodaję pokrojoną cebulkę, sól, pieprz, majeranek. Odstawiam na dobę do lodówki. Na drugi dzień wyjmuję łososia z marynaty i obtaczam a tartych migdałach. Smażę na wolnym ogniu na oleju.
Ziemniaki gotuję, odcedzam. Cebulkę kroje i przesmażam na oleju. Dodaję do ziemniaków razem z masłem, doprawiam solą. Pomidorki duszę na wolnym ogniu na oleju. Łososia podaję z ziemniaki i pomidorkami. Posypuję natką pietruszki.
Łosoś i migdały? Nie łączyłam, pewnie pyszna z nich para;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię ryby, a Twoja propozycja jest tak smakowita i apetyczna, ze nie można przejść obok niej obojętnie.
OdpowiedzUsuńŁosoś wygląda fenomenalnie;)
OdpowiedzUsuńŁososia w takim wydaniu nie próbowałam. Musi smakować przepysznie!
OdpowiedzUsuńFajny ten łosoś;)
OdpowiedzUsuńjadłam zwykłą rybkę w podobnej panierce i była znakomita:)
OdpowiedzUsuńPycha:)
Super połaczenie, pycha!!
OdpowiedzUsuńŁosoś to moja ulubiona ryba :) Fajnie to połączyłaś! :)
OdpowiedzUsuńO mamo! Jaki on musi być pyszny! :D
OdpowiedzUsuńpiękny Twój obiad! musze wypróbować taką panierkę :-) zdrowsza i smaczniejsza!
OdpowiedzUsuńMój ulubiony łosoś w pysznej odsłonie :)
OdpowiedzUsuńTaki obiadek mi się zamarzył.
OdpowiedzUsuńpysznie przyrządzona rybka, i to w dodatku mój ulubiony łosoś :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie:)
OdpowiedzUsuńprzepysznie podane
OdpowiedzUsuńWspaniała propozycja!! Warto zapamiętać przepis :)
OdpowiedzUsuń