środa, 18 lutego 2015

Migdałowy łosoś


Często w mojej kuchni wykorzystuję panierki z orzechów, migdałów, płatków. Uważam że są zdrowsze. Polecam migdały tarte Back Mit . Panierka jest fajna chrupiąca. Już dawno wprowadziłam w mojej kuchni rewolucję panierkową. Polecam bo zdrowie ma się jedno.




















2 dzwonki łososia
4 łyżki tartych migdałów Back Mit
1 cebula
sól, pieprz
1 łyżeczka majeranku

ziemniaki:
1/2 kg ziemniaków
1 cebula
1 łyżka masła
sól
pomidorki koktajlowe
olej

Łososia przekładam do pojemnika, dodaję pokrojoną cebulkę, sól, pieprz, majeranek. Odstawiam na dobę do lodówki. Na drugi dzień wyjmuję łososia z marynaty i obtaczam a tartych migdałach. Smażę na wolnym ogniu na oleju.

Ziemniaki gotuję, odcedzam. Cebulkę kroje i przesmażam na oleju. Dodaję do ziemniaków razem z masłem, doprawiam solą. Pomidorki duszę na wolnym ogniu na oleju. Łososia podaję z ziemniaki i pomidorkami. Posypuję natką pietruszki.

16 komentarzy:

  1. Łosoś i migdały? Nie łączyłam, pewnie pyszna z nich para;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię ryby, a Twoja propozycja jest tak smakowita i apetyczna, ze nie można przejść obok niej obojętnie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Łososia w takim wydaniu nie próbowałam. Musi smakować przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. jadłam zwykłą rybkę w podobnej panierce i była znakomita:)
    Pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Łosoś to moja ulubiona ryba :) Fajnie to połączyłaś! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. O mamo! Jaki on musi być pyszny! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. piękny Twój obiad! musze wypróbować taką panierkę :-) zdrowsza i smaczniejsza!

    OdpowiedzUsuń
  8. Mój ulubiony łosoś w pysznej odsłonie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Taki obiadek mi się zamarzył.

    OdpowiedzUsuń
  10. pysznie przyrządzona rybka, i to w dodatku mój ulubiony łosoś :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wspaniała propozycja!! Warto zapamiętać przepis :)

    OdpowiedzUsuń