Sałatka z rukoli z krewetkami w grillowanej cukinii z serem lazur i sosem pomarańczowym
2 średniej wielkości cukinie
1 kawałek łososia
Kilka krewetek
7 pomidorków koktajlowych
1 opakowanie rukoli
1 pomarańcza
1 gruszka
Oliwa z oLiwek
Sos Hoi Sin z Czosnkiem
5 truskawek
Kawałek sera lazur żółtego
Krewetki obieramy i razem z kawałkami łososia marynujemy w sosie hoi sin.Cukinie myjemy i robimy z niej łódkę. Czyli środek wydrążamy. Układamy na grillu i grillujemy około 5 minut razem z krewetkami i łososiem i gruszką. Gruszkę grillujemy przekrojoną na pól. Na zgrillowaną cukinie układamy rukolę, na to krewetki, łososia kawałki małe, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, pokrojoną gruszkę, pokruszony ser lazur. Sos pomarańczowy robimy z połówki pomarańczy którą obieramy z błonek. Miąższ blenderujemy z dodatkiem soli, pieprzu, 2 łyżkami oliwy z oliwek, oregano suszone. Sałatkę polewamy sosem
Smacznego
Przygotowanie składników
Grillowanie
Sos pomarańczowy i okładanie rukoli
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz