poniedziałek, 18 czerwca 2012

Sałatka wiosna z tofu i sosem miętowo bazyliowym

Sałatka wiosna z tofu i  sosem miętowo bazyliowym


1 Sałata masłowa
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
1 opakowanie tofu
oliwa z oliwek 2 łyżki
pomidorki koktajlowe 10 sztuk  żółte i czerwone
6 szparagów białych
Bratki 7 sztuk
Truskawki 7 sztuk
Cukinia 1 sztuka
Mięta świeża 2 gałązki
Bazylia opakowanie
1 cytryna
1 cukinia

 Salatę  umyć, osuszyć i odciąć twarde łodyżki, ułożyć na talerzu. Szparagi ugotować ardente i pokroić. Dodać pomidorki koktajlowe, truskawki, cukinie pokrojoną , szparagi, na to tofu.. Sos winegret bazylie i mięte 1 gałązkę miksujemy z 2 łyżkami oliwy z oliwek i 2 łyżkami  soku z cytryny, dodajemy sól, pieprz. Polewamy sałatkę. Dekorujemy kwiatkami bratków





Przygotowanie




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz