Sałatka wiosna z tofu i sosem miętowo
bazyliowym
1 Sałata masłowa
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
1 opakowanie tofu
oliwa z oliwek 2 łyżki
pomidorki koktajlowe 10 sztuk żółte i czerwone
6 szparagów białych
Bratki 7 sztuk
Truskawki 7 sztuk
Cukinia 1 sztuka
Mięta świeża 2 gałązki
Bazylia opakowanie
1 cytryna
1 cukinia
Salatę umyć, osuszyć i odciąć twarde łodyżki, ułożyć na talerzu. Szparagi ugotować ardente i pokroić. Dodać pomidorki koktajlowe, truskawki, cukinie pokrojoną , szparagi, na to tofu.. Sos winegret bazylie i mięte 1 gałązkę miksujemy z 2 łyżkami oliwy z oliwek i 2 łyżkami soku z cytryny, dodajemy sól, pieprz. Polewamy sałatkę. Dekorujemy kwiatkami bratków
Przygotowanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz