Szybka, prosta sałatka którą możemy zrobić na obiad, ale też zabrać ze sobą do pracy na lunch. Trochę inny sposób podania paluszków rybnych z ryżem i buraczkami.
100 g mix sałat
1 woreczek ryżu
3 łyżki tartych buraczków
5 pomidorków koktajlowych
1 cebula czerwona
1 awokado
30 g sera blue
1opakowanie paluszków rybnych
olej do smażenia, sól, pieprz
natka pietruszki, sos koperkowy
Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Jak przestygnie dodaję buraczki, doprawiam solą,pieprzem. Formuję kulki. Paluszki rybne smażę na oleju. Sałatę układam na talerzu, dodaję kulki ryżowe, paluszki, cebulę piórka, pomidorki koktajlowe, pokrojone awokado. awokado zawsze skrapiam sokiem z cytryny żeby nie ciemniało. dodaję pokrojony ser, posypuję natką polewam sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz