6 jaj wielkość M
30 dkg łososia filet
200 g fasolki szparagowej żółtej i zielonej
10 kwiatów cukinii
5 pomidorków koktajlowych
sól, pieprz,przyprawa do ryb
2 łyżki startego parmezanu
1 łyżka jogurtu naturalnego
3 łyżki natka pietruszki, szczypiorek,koperek
1 łyżeczka masła
Z fileta z łososia odcinam skórę. Rybę, kroję na kawałki, posypuję przyprawą do ryb i odstawiam na godzinę do lodówki. Fasolkę obieram kroję na pół stronki i wrzucam do gotującej się wody osolonej. Gotuję trzy minuty, odcedzam i przelewam zimną wodą.
Do miski wbijam jajka, dodaję jogurt, ser i roztrzepuję mikserem około minutę. Dodaję natkę, koper, szczypior, sól, pieprz. Naczynie do zapiekania smaruję masłem. Wykładam fasolkę, wylewam masę jajeczną, układam kawałki ryby, pomidorki przekrojone na pół. Z kwiatów cukinii odcinam ogonek i pręcik. Kwiaty układam w masie jajecznej. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 190 stopni na około 20 minut aż masa się zetnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz