6 dużych pieczarek
200 g tofu wędzone
70 g kukurydzy z puszki
1/2 papryki czerwonej
natka pietruszki
180 g pasty z suszonych pomidorów
5 pomidorów suszonych
2 piersi z kaczki
1 bakłażan
bagietka pszenna
olej rzepakowy
sól, pieprz, suszone pomidory przyprawa, majeranek
mieszanka ziołowa przyprawy, czosnek granulowany
Pierś z kaczki nacinam na krzyż od strony skóry. Posypuję solą, pieprzem ,majerankiem, nacieram łyżką oliwy i odstawiam na godzinę. Nie musi być w lodówce. Grilluję po około 7 minut a każdej strony zaczynając od strony skóry.
Tofu kroję w plastry, przekładam do miski dodaję dwie łyżki oleju, sól, pieprz, mieszankę ziołową, czosnek i ostawiam na kilka godzin najlepiej żeby przeszło marynatą. Układam na grillu i smażę z każdej strony.
Farsz:
Część tofu zgrillowane kroję w kostkę małą, dodaję paprykę pokrojoną, natkę pietruszki, kukurydzę odsączoną z zalewy, sól, pieprz,zioła, pokrojone suszone pomidory. Ze środka pieczarek wycinam ogonki. Kroję je i dodaję do farszu. Pieczarki smaruję pastą z suszonych pomidorów, środek kapelusza. Nadziewam farszem. Układam na grillu i grilluję około 12 minut.
Bakłażan kroję wzdłuż smaruję olejem, posypuję ziołami. Grilluję z każdej strony. Bagietkę kroję na kromki i też grilluję. Pieczarki podaję z plastrami kaczki, bakłażanem, grzankami i pastą z pomidorów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz