Curry z owocami morza, mango na mleczku kokosowym. Zrobicie w 15 minut a jeszcze szybciej zjecie. Uwielbiam smaki kuchni azjatyckiej a zapach curry unosi się po całej kuchni.
3 łyżki czerwonej pasty curry
1 mango małe
250 g owoców morza
400 ml mleczka kokosowego
1 łyżka oleju kokosowego
2 łyżki sosu sojowego
1 limonka
sól, pieprz
2 ząbki czosnku
2 cm imbiru świeżego
koperek lub kolendra
150 g makaronu ryżowego
Czosnek obrany drobno kroję. Imbir ścieram na tarce. Na patelni na oleju przesmażam czosnek, imbir, dodaję pastę curry i chwilę smażę. Dodaję owoce morza chwilę smażę. Wlewam mleczko kokosowe, dodaję sos sojowy, sól, pieprz, sok z limonki. Gotuję jeszcze dwie minuty. Na końcu dodaję mango pokrojone w paski. Podaję z makaronem ryżowym,koperkiem.
Makaron gotuję według instrukcji opakowania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz