Wegańskie danie z grzybami kaniami w roli głównej. Bez laktozy, bez glutenu. Zrobicie w 10 minut. Możecie wykorzystać każde inne grzyby. U mnie kanie bo bardzo je lubię i jak mam okazję zbieram.
składniki:
1 cebula
300 ml mleczka kokosowego
1 łyżka mąki migdałowej
sol, pieprz czarny i czerwony
1 łyżeczka majeranek
natka pietruszki
olej rzepakowy
8 grzybów kani dużych1 gałązka tymianku
Wykonanie:
Grzyby oczyszczam, nie myję ich. Odrywam ogonki i wyrzucam. Kapelusze kroję na paski. Cebule drobno kroję i przesmażam na oleju. Dodaję kanie i przesmażam dalej. Mąkę migdałową rozrabiam w mleku kokosowym i wlewam do grzybów. Zagotowuję, doprawiam solą, pieprzem czarnym, czerwonym, majerankiem, tymiankiem. Posypuję natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz