środa, 11 kwietnia 2018

Wiosenny twarożek z kiełkami

Twarożek pełen witamin i smaków wiosny. Kiełki sama wyhodowałam i zachęcam was do tego bo to samo zdrowie.Taki twarożek możemy w słoiczku zabrać do pracy, szkoły. 





















kiełki rzodkiewki i lucerny
250 g sera półtłustego
2 łyżki jogurtu greckiego
sól, pieprz
6 rzodkiewek
1/3 ogórka zielonego
szczypior zielony
papryczka chilli żólta
1/2 papryki czerwonej


Serek przekładam do miski, dodaję jogurt i miksuję blenderem żeby był puszysty. Paprykę kroję w kostkę, ogórka też kroję w kostkę i rzodkiewkę. Dodaję do serka, doprawiam solą, pieprzem. Do miski przekładam połowę kiełek, na to serek, i dekoruję reszta kiełek i warzywami. 


1 komentarz: