niedziela, 15 kwietnia 2018

Chłodnik szpinakowy z kiełkami


Wiosna zawitała pełną parą, a w zasadzie prawie lato.Warto  włączyć do naszego menu więcej warzyw. Polecam taki chłodnik, który dostarczy nam moc witamin. Jedzmy kiełki bo są naprawdę dobre.  










                                   



1 opakowanie szpinaku baby
1 garść kiełków
4 rzodkiewki
3 gałązki selera naciowego
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki jogurtu greckiego
sól, pieprz czerwony

Szpinak dokładnie myję, przekładam do kielicha, dolewam wodę, dodaję pokrojony seler naciowy, jogurt i miksuję blenderem. Doprawiam  sola, pieprzem czerwonym. Do słoiczków wlewam koktajl układam plastry rzodkiewki, na wierzchu dodaję kiełki, pokrojone rzodkiewki, kawałek selera. Koktajl wstawiam do lodówki, podaję schłodzony.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz