sobota, 27 października 2012

Lody w grillowanej brzoskwini w deserze z konfiturą z czarnej porzeczki




 


Inspiracja





2 brzoskwinie
2 gałki lodów śmietankowo-truskawkowych
Kilka kulek borówki
7 malin
1 morela
1 truskawka
5  gron winogrona białego
5 gron winogrona Czernego
4 śliwki węgierki duże
Mięta świeża
200 ml śmietanki kremówki
1 łyżeczka żelatyny
1 łyżeczka cukru pudru
1 cytryna
Konfitura z czarnej porzeczki
 płatki migdałów

Brzoskwinie wydrążamy. Następnie  grillujemy je na grillu elektrycznym około 5minut z obu stron. Śmietanę kremówkę ubijamy. Do żelatyny  dodajemy 2 łyżki zimnej wody a następnie jak napęcznieje dodajemy gorącą wodę i rozpuszczamy. Jak ostygnie dodajmy do śmietany razem z cukrem. Na talerzu szprycą wyciskamy śmietanę i układamy na niej różne kwiatki z owoców. Truskawki kroimy na plastry i robimy kwiatka .To samo ze śliwkami ścinamy boki i układamy w rozetę. Maliny dekorujmy borówkami. Z winogrona nacinanym listki i układamy w kwiatka. Na grillowane brzoskwinie układamy 2 gałki lodów, talerz polewamy konfitura z czarnej porzeczki  . Posypujemy migdałami
Smacznego

5 komentarzy: