2 brzoskwinie
2 gałki lodów śmietankowo-truskawkowych
Kilka kulek borówki
7 malin
1 morela
1 truskawka
5 gron winogrona
białego
5 gron winogrona Czernego
4 śliwki węgierki duże
Mięta świeża
200 ml śmietanki kremówki
1 łyżeczka żelatyny
1 łyżeczka cukru pudru
1 cytryna
Konfitura z czarnej porzeczki
płatki migdałów
Brzoskwinie wydrążamy. Następnie grillujemy je na grillu elektrycznym około 5minut
z obu stron. Śmietanę kremówkę ubijamy. Do żelatyny dodajemy 2 łyżki zimnej wody a następnie jak napęcznieje
dodajemy gorącą wodę i rozpuszczamy. Jak ostygnie dodajmy do śmietany razem z
cukrem. Na talerzu szprycą wyciskamy śmietanę i układamy na niej różne kwiatki
z owoców. Truskawki kroimy na plastry i robimy kwiatka .To samo ze śliwkami ścinamy
boki i układamy w rozetę. Maliny dekorujmy borówkami. Z winogrona nacinanym
listki i układamy w kwiatka. Na grillowane brzoskwinie układamy 2 gałki lodów, talerz
polewamy konfitura z czarnej porzeczki .
Posypujemy migdałami
Smacznego
Jak w letnim ogrodzie - jak zawsze pięknie podane :)
OdpowiedzUsuńDziękuje Justyna za uznanie ja dopiero uczę się :-) do was profesjonalistek to mi daleko :-)
UsuńWspaniały deser :)
OdpowiedzUsuńgratuluję wygranej w moim konkursie!
OdpowiedzUsuńDziękuję pięknie :-)
Usuń