3 gruszki
4 kawałki wątróbki drobiowej
1 cebula czerwona
½ pomarańczy
10 moreli suszonych
2 łyżki żurawiny suszonej
Sól
Pieprz
½ cytryny
Olej do smażenia
7 oliwek czarnych
Pomidorki koktajlowe żółte i czerwone
1 pomidor średni
Listki Bazyli
3 gałązki oregno świeżego
4 gałązki koperku świeżego
Gruszki myjemy, przecinamy wzdłuż, i wydrążamy środek , skrapiamy
sokiem z cytryny żeby nie ściemniały. Grillujemy około 10 minut na grillu
elektrycznym. Wątróbkę myjemy, i smażymy razem z cebulką pokrojoną w piórka na patelni.
Na końcu solimy, pieprzymy. Kroimy wątróbkę usmażoną na kawałki i łączymy ją z
żurawiną, morelą suszoną, i pomarańczą cząstkami. Pomarańcze obrałam z błonek. Napełniamy
gruszki farszem, dodajemy ser lazur złocisty i gałązkę oregano. Talerz dekorujemy
pomidorkami koktajlowymi żółtymi i czerwonymi, z oliwek robimy krążki i układamy na talerzu. Z pomidora średniego robimy różę.
Obieramy pomidora jak jabłko, tak żeby była skóra w całości obrana i zwijamy. Dekorujemy
bazylią listkami.
Produkty Apart Natural, które były moją inspiracją to:
kosmetyki:
Pięknie to zrobiłaś, tak kolorowo! :)
OdpowiedzUsuńJakie to piękne i na pewno smaczne aż szkoda ruszać:)
OdpowiedzUsuń./go/anonymouscommentshelp
OdpowiedzUsuńjavascript:void(0)
javascript:void(0)