wtorek, 15 czerwca 2021

Letnia sałatka ze szparagami

 Sałatką do zrobienia w 10 minut. Zdrowo, lekko i kolorowo. Sezonowe warzywa i owoce królują. Rzodkiewka z ogródka najlepsza bo mega ostra.

 

 


 

 


 



100 g mix sałaty i szpinaku

1/2 pęczka białych szparagów

7 truskawek

10 oliwek zielonych

7 rzodkiewek

100 g łososia wędzonego

10 pomidorków koktajlowych

bazylia świeża

sos vinaigrette

100 g kulek mozzarelli


Sałatę i szpinak umyty układam na talerzu. Dodaję łososia wędzonego, pokrojone pomidorki, rzodkiewkę, truskawki. Szparagi obieram, kroję na kawałki. Gotuję w osolonej wodzie ze szczyptą soli i cukru około 5 minut. Szparagi wykładam z wody i studzę. Dodaję do sałatki. Układam oliwki, ser mozzarelle, listki bazylii. Sałatkę polewam sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz