Sałatką do zrobienia w 10 minut. Zdrowo, lekko i kolorowo. Sezonowe warzywa i owoce królują. Rzodkiewka z ogródka najlepsza bo mega ostra.
100 g mix sałaty i szpinaku
1/2 pęczka białych szparagów
7 truskawek
10 oliwek zielonych
7 rzodkiewek
100 g łososia wędzonego
10 pomidorków koktajlowych
bazylia świeża
sos vinaigrette
100 g kulek mozzarelli
Sałatę i szpinak umyty układam na talerzu. Dodaję łososia wędzonego, pokrojone pomidorki, rzodkiewkę, truskawki. Szparagi obieram, kroję na kawałki. Gotuję w osolonej wodzie ze szczyptą soli i cukru około 5 minut. Szparagi wykładam z wody i studzę. Dodaję do sałatki. Układam oliwki, ser mozzarelle, listki bazylii. Sałatkę polewam sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz