czwartek, 10 października 2019

Przekąski z bakłażanem

Przekąski które zrobicie w mig. Uwielbiam bakłażana i mogę go jeść na okrągło. Takie kąski możecie zabrać także ze sobą do pracy. Są bardzo dobre na ciepło i na zimno. Niby nic wielkiego a jakie dobre.

















1 opakowanie ciasta francuskiego
1 bakłażan
15 pomidorków koktajlowych
sól, pieprz
olej rzepakowy
bazylia świeża
130 g sera mozzarella
papryka chili

Ciasto francuskie kroję na prostokąty 6x10 cm. Bakłażana kroję w kostkę i przesmażam na patelni na oleju. Doprawiam solą, pieprzem. Na kawałkach ciasta układam plasterki mozzarelli, bakłażana podsmażonego, połówki pomidorków. Piekarnik nagrzewam do temp 190 stopni i wstawiam blaszkę z przekąskami. Piekę około 20 minut. Podaję ze świeżą bazylią.



1 komentarz: