Koszyczki z jajem przepiórczym i kabanosem. Można je podawać na ciepło i zimno. Małe fikuśne ze zdrowymi kiełkami które sama wyhodowałam.
150 g makaronu spaghetti
1 jajko
10 dag żółtego sera startego
sól, pieprz, płatki chili
olej rzepakowy do smarowania
nadzienie:
8 jajek przepiórczych
8 oliwek zielonych
8 oliwek czarnych
kawałek ogórka zielonego
4 pomidorki koktajlowe
100 g kabanosów
1 garść roszponki
1 garść kiełków
pieprz czerwony kulki
50 g tofu
Koszyczki 8 sztuk.
Makaron gotuje aldente w osolonej wodzie i odcedzam. Przekładam do miski, dodaję pieprz, papryczkę chili płatki, ser żółty, jajko i mieszam. Formę do muffinek smaruję olejem. Makaron układam we wgłębieniach, i dociskam. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni i zapiekam koszyczki około 20 minut aż zaczną się lekko rumienić.
Jajka gotuję na twardo 2-3 minuty. W koszyczkach układam roszponkę, kiełki, plaster ogórka, pokrojone tofu, oliwki i jajko obrane. Z kabanosów robię rączki koszyczków. Żeby się trzymały wkładam w końcówki kabanosa kawałek wykałaczki i przytwierdzam do koszyczków. Posypuje pieprzem czerwonym.
Nie wiem skąd te pomysły ale już bym zjadła i pięknie podane
OdpowiedzUsuń