sobota, 19 stycznia 2019

Płatki jaglane wegańskie bez cukru


Zdrowe, szybkie śniadanie z płatkami jaglanymi w roli głównej. Śniadania nie musza być nudne i składać się tylko z kanapek. Zrobimy je w 10 minut. Polecam zabrać je na wynos na drugie śniadanie do pracy. Samo zdrowie, wersja wegańska i bez cukru.



















300 ml mleczka kokosowego
1/2 szklanki płatków jaglanych
1 mango
1 łyżka nasion chia
1/2 szklanki jagód mrożonych

Do garnka wlewam mleczko kokosowe, wsypuję płatki jaglane i gotuję na wolnym ogniu około trzy minuty. Można posłodzić, ja nie słodzę. Do połowy płatków dodaję nasiona chia i mieszam. Mango obrane miksuję blenderem, kawałek zostawiam do dekoracji. Jagody też miksuję.
W słoiczki przekładam warstwami płatki z chia, na nie mus mango, znowu płatki, mus z jagód i na wierzchu kawałki mango.Posypuję płatkami suchymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz