wtorek, 7 marca 2017

Koktajl jarmuż z awokado


Koktajl pełen witamin i wartości odżywczych. Bez cukru, wegański idealny na oczyszczenie organizmu. Można zabrać go ze sobą do pracy. Polecam, bo pracy przy nim mało a dostarczymy sobie bombę witaminową.
















100 g jarmużu
50 g szpinaku
1 awokado
1/2 cytryny
1 gruszka
1/2 jabłka
1 pomarańczo


Gruszkę, jabłko obieram, awokado kroję na pół przekręcam i wyjmuję pestkę. Łyżeczką wydrążam miąższ awokado. Owoce polewam sokiem z cytryny żeby nie ściemniały, i przekładam do pojemnika wysokiego. Jarmuż myję, usuwam  grube łodyżki, szpinak myję i dodaję do owoców. Z pomarańczy wyciskam sok i też dodaję. Całość miksuję blenderem, podaję z listkiem mięty i plastrem cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz