Letni obiad z małosolnym ogórkiem w roli głównej. Miały być tradycyjne schabowe ale stwierdziłam że trzeba korzystać z sezonowych warzyw i wyszły roladki. Powstały z tego co miałam w lodówce. Można dodać jeszcze ser do nich ale nie miałam wiec nie dałam.
Schabowe roladki letnie
3 kotlety schabowe
1 marchewka
3 ogórki małosolne
1 plastry szynki konserwowej
1/2 cebuli
sól
pieprz
przyprawa suszone pomidory z czosnkiem
olej rzepakowy
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
bazylia świeża
podaje z ziemniakami i ogórkami małosolnymi
Kotlety rozbijam, następnie solę, pieprzę, posypuję przyprawą suszone pomidory. Układam na każdym kotlecie plaster szynki. Marchewkę obieram, kroję na cienkie plastry wzdłuż i gotuje aldente w osolonej wodzie. Plastry marchewki układam na szynce, następnie ogórka i kawałek cebuli. Roladki zwijam, obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu na oleju rzepakowym. Podaję z ziemniakami i ogórkiem małosolnym.
Wygląda pięknie i zachęcająco .Sama chętnie bym poszła i zrobiła to samo .
OdpowiedzUsuńBardzo fajne i te ogórki w środku ,lubię.
OdpowiedzUsuńWygląda cudnie
OdpowiedzUsuńRoladki wyglądają bardzo apetycznie! Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny na moim blogu :D
OdpowiedzUsuńZjadłabym takie choć wieprzowinę jem rzadko. Niesamowicie apetycznie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
ale śliczne te roladki, naprawdę mi się podobają, smakowite muszą być! :)
OdpowiedzUsuńWygląda bajecznie:)
OdpowiedzUsuńJaki apetyczne :) Aż bym zjadła !
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na roladki :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe te roladki, chętnie przepis wykorzystam u siebie :)
OdpowiedzUsuń