Letnie naleśniki zielono- żółte z kurkami, kaszą kuskus i serem lazur
ciasto
• 150 g mąki
• 2 jajka
• 250 ml mleka
• szczypta soli
• woda mineralna lub zwykła woda
olej do smażenia
Szczypta kurkumy około 1/5 łyżeczki
Pęczek zielonej pietruszki
10 dkg fasoli zielonej
Kawałek sera lazur
30 dkg kurek
05, szklanki kaszy kuskus ugotowanej
Sól
Pieprz
Bazylia
Oreagno
Pomidorki koktajlowe żółte i czerwone
6 oliwek czarnych
Kawałek papryki czerwonej
Naleśniki robimy ze składników na ciasto które blenderujemy. 1/3 ciasta odlewamy i dodajemy do niej kurkumę i mieszamy. Do pozostałego ciasta dodajemy pietruszkę zieloną i blenderujemy . Naleśniki smażymy na oliwie. Do kaszy kuskus ugotowanej dodajemy podsmażone kurki , pokrojoną papryczkę, posiekaną bazylię zieloną i, doprawiamy solą, pieprzem, oreagno. Fasolkę zieloną gotujemy aldente . Na każdym naleśniku układamy farsz z kaszy i na to fasolkę. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i oliwkami. Ja zrobiłam kwiatki z pomidorków. Smacznego
ale świetne ;-))
OdpowiedzUsuńjak kolorowo
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają, na pewno smakują jeszcze lepiej!
OdpowiedzUsuń