Szybka, prosta i lekka sałatka. Zrobicie ją w 10 minut. Polecam bo to moc witamin, flawonoidów. Można przygotować ją na lunch do pracy jako przekąska.
1 awokado
1 pomarańczo
1/2 grejpfruta
2 garście roszponki
1 kawałek parmezanu
2 łyżki prażonych płatków migdałowych
sos vinaigrette
1 łyżka soku z cytryny
Roszponkę myję,osuszam i układam na talerzu. Pomarańczo i grejpfruta obieram i filetuję. Cząstki układam na roszponce. Awokado kroję na pół, wyciągam pestkę i wydrążam owoc. Kroję na plastry skrapiam sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Sałatką posypuję uprażonymi płatkami migdałów, posypuję parmezanem startym. Polewam sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz