niedziela, 16 maja 2021

Sałatka z awokado

 Szybka, prosta i lekka sałatka. Zrobicie ją w 10 minut. Polecam bo to moc witamin, flawonoidów. Można przygotować ją na lunch do pracy jako przekąska.

 


 

 



1 awokado

1 pomarańczo

1/2 grejpfruta

2 garście roszponki

1 kawałek parmezanu

2 łyżki prażonych płatków migdałowych

sos vinaigrette

1 łyżka soku z cytryny

Roszponkę myję,osuszam i układam na talerzu. Pomarańczo i grejpfruta obieram i filetuję. Cząstki układam na roszponce. Awokado kroję na pół, wyciągam pestkę i wydrążam owoc. Kroję na plastry skrapiam sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Sałatką posypuję uprażonymi płatkami migdałów, posypuję parmezanem startym. Polewam sosem.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz