Wegańska zupa krem z zielonych warzyw. W zupie znalazł się fenkuł czyli koper włoski, seler naciowy, groszek oraz por. Uwielbiam takie zupy bo można je jeść na obiad, kolację są bardzo lekkie i pożywne. W zupie tej mamy porządną porcję witamin które są niezbędne dla naszego organizmu.
1 koper włoski
3 gałązki selera naciowego
1 por biała część
20 dkg groszku mrożonego
1/2 pęczka natki pietruszki
1 marchewka
1/2 papryczki chili
750 ml bulionu warzywnego
sól, pieprz
czosnek granulowany
olej rzepakowy
Marchew obieram, seler naciowy i koper włoski kroję na kawałki. Por kroję w krążki. W rondlu rozgrzewam olej rzepakowy, dodaję por i chwile przesmażam. Dodaję koper włoski, seler naciowy, marchewkę w całości, wlewam bulion i gotuję na wolnym ogniu 20 minut. Na końcu dodaję groszek, sól, pieprz, czosnek i gotuję jeszcze pięć minut. Marchewkę wyjmuję z zupy i kroję w serca za pomocą nożyka. Do zupy dodaję pokrojoną natkę pietruszki i miksuję blenderem. Zupę podaję z natką, marchewką, pokrojoną papryczką chili i groszkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz