wtorek, 23 stycznia 2018

Sorbet mango z pomarańczem


Lekki sorbet bez cukrowy z mango i pomarańczy z nutą mięty. Lody idealne na deser nawet zimą, do tego domowe i mocno owocowe. Dzieci mogą zajadać się nimi bo są naprawdę zdrowe.











1 mango duże
2 pomarańcze
1 łyżka jogurtu greckiego
1 garść listków mięty
1/2 cytryny


Mango obieram i kroję na cząstki. Przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję wyciśnięty sok z pomarańczy i cytryny i miksuję blenderem. Na końcu dodaję jogurt i mieszam, oraz pokrojone listki mięty.Przelewam do pojemnika zamykanego i wstawiam na dwie godziny do zamrażalnika. Po tym czasie mieszam lody mikserem żeby nie zrobiły się kryształki i wstawiam ponownie do zamrażalnika. Miksuję tak jeszcze z trzy razy co godzinę półtorej. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz