Delikatna polędwica z warzywami i ryżem. Lekko słodka, lekko kwaśna. Nie musimy mieć woka żeby zrobić dobrą polędwicę. Polecam przenieść się choć na chwilę w azjatyckie klimaty.
1 woreczek ryżu białego z dzikim
1 polędwica wieprzowa
1 cebula
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
20 dkg fasolki szparagowej żółtej
1 łyżka mąki pszennej
sól, pieprz
ostra papryczka
1 ząbek czosnku
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki octu ryżowego
1 łyżeczka cukru trzcinowego
natka pietruszki
Fasolkę obieram i kroje na pół. Gotuję 10 minut w osolonej wodzie.
Polędwicę pozbawiam białej błony. Kroję na plastry cienkie. Posypuje solą, pieprzem, obtaczam w mące. Na patelni rozgrzewam olej przesmażam mięso. Przekładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam pokrojoną cebule i czosnek. Dodaję pokrojone papryki, fasolkę i dalej smażę. Na końcu wlewam sos sojowy, ocet ryżowy i cukier. Całość mieszam i jeszcze chwilę smażę. Dodaję mięso i mieszam. Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Podaję z polędwicą i natką.
Wygląda bardzo apetycznie i nie wydaje się to zbyt skomplikowane. :)
OdpowiedzUsuńMyślę, że takie polędwiczki bardzo przypadły by mi do gustu.
OdpowiedzUsuńDigital Business Card are another method of sharing your contact data and significant substance assisting you with developing your organization and business.
OdpowiedzUsuńThanks for this. I really like what you’ve posted here and wish you the best of luck.I used to read your blog on regular basis and found them very useful.I would like to thank you sharing such an amazing blog with us. To get any information about
OdpowiedzUsuńGodrej Woods Noida
Godrej Golf Links
Green Homes
Godrej Projects in Noida
Godrej Properties in Noida
Qard