Co powiecie na szybki meksykański gulasz który zrobicie w 20 minut.Idealny na rozgrzewająca kolację. Zrobiłam go na parówkach z szynki dzięki czemu skracamy czas przygotowania. Podałam go z chrupiącą tortillą. Uwielbiam takie proste, szybkie i syte dania kiedy za oknem jest zimno.
40 dkg parówek z szynki
2 papryki czerwone małe
440 g kukurydzy z puszki
400 g fasolki czerwonej z puszki
1 cebula
natka pietruszki
sól, pieprz
papryka wędzona
kawałek papryczki chili
1 łyżeczka oregano
2 ząbki czosnku
olej rzepakowy
800 ml przecieru pomidorowego
Cebule i czosnek kroję drobno, przesmażam na oleju na patelni. Dodaję pokrojoną paprykę i papryczkę chili na kawałki i dalej smażę. Parówki kroje w plasterki i też dodaję i chwile smażę. Wlewam przecier pomidorowy, i duszę na wolnym ogniu 10 minut. Na końcu dodaję kukurydze, fasolkę, sól, pieprz, paprykę wędzoną, oregano i chwilę jeszcze duszę. Gulasz podaję z natką pietruszki, i kawałkami tortilli podgrzanymi na patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz