niedziela, 17 lutego 2013

Sałatka pekinka z fetą i chili na ostro





1 kapusta pekińska
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasolki czerwonej
½ papryki czerwonej
½ papryki zielonej
4 rzodkiewki
½ szklanki oliwek zielonych z papryką
1 cebula czerwona
½ ogórek zielony
1 papryczka chili
1 pomidor duży
½ opakowania fety
2 łyżki majonezu
Sól
Pieprz

Kapustę pekińską kroję drobno nożem, przekładam do miski. Dodaję odsączoną kukurydzę i fasolkę z puszki. Paprykę czerwoną i zieloną myję i kroję w kostkę. Dodaję do kapusty. Ogórek kroję w plastry, cebulę obieram i kroję w piórka. Dodaję oliwki, pokrojone chili, oraz pomidor duży pokrojony bez skórki. Skórkę wykorzystam do dekoracji jako różę. Fetę kroję w kostkę. Wszystko mieszam, doprawiam sola, pieprzem, majonezem. Dekoruję rzodkiewką plastrami, chili krążkami, oraz oliwkami.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam sałatki z pekinki, a ta wydaje się przepyszna, więc zapisuję przepis do wypróbowania ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. pięknie, apetycznie i kolorowo ! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Moje dziewczynki uwielbiają pomagać przy przygotowywaniu posiłków, a teraz w ferie mamy na to więcej czasu i próbujemy nowym przepisów. Na ten też się skusimy:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Właśnie skonsumowałam podobną ale nie tak pieknie podana :)

    OdpowiedzUsuń