- 1 opakowanie kotlecików sojowych
- 1 jajko
- 6 łyżek bułki tartej
- Pieprz
- Przyprawa do kurczaka
- 1 ogórek kiszony
- 1 marchewka
- 20 dkg kapusty kiszonej
- 2 pomidorki koktajlowe
- 1/3 ogórka zielonego
- 1 cebula czerwona
- ½ kg kopytek
- Warzywko
- Olej
- Oliwa z oliwek
-
Do miski wlewam 1 litr gorącej wody, wsypuje ½ łyżeczki warzywka, i wrzucam kotleciki sojowe. Odstawiam na 15 minut aż napęcznieją. Na dwóch talerzach przygotowuję jajko i bułkę tartą. Każdy kotleciki obtaczam najpierw w jajku potem w bułce i smażę na patelni około 7 minut. Posypuję przyprawą do kurczaka, pieprzem. Marchewkę obiera, myje i ścieram na tarce jarzynowej. Ogórek kiszony także ścieram na tarce, cebule kroję drobno. Kapustę szatkuje, dodaje marchewkę, ogórka, cebule całość mieszam, dodaje oliwki z oliwek. Kopytka gotuje w osolonej wodzie. Na talerz wykładam kopytka, kotleciki, surówkę, dekoruje ogórkiem zielonym i pomidorkami. Smacznego
sobota, 2 lutego 2013
Kotleciki sojowe z surówką i kopytkami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mniam, mniam :-) A jeszcze bardziej mniam jak kopytka zrobi się własnoręcznie:-)
OdpowiedzUsuńAle zdrowe jedzonko,muszę spróbować tego dania,wygląda przepysznie.
OdpowiedzUsuńMmmm ale pychotka :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kotleciki sojowe. Wygląda pysznie.
OdpowiedzUsuńPychota ,chcę to jutro na obiad,ale najlepiej jakby mi ktoś przygotował :)
OdpowiedzUsuńCałe danie wygląda pięknie :) Musiało być pysznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo "polskie". :)
OdpowiedzUsuń