sobota, 2 lutego 2013

Kotleciki sojowe z surówką i kopytkami


  • 1 opakowanie kotlecików sojowych
  • 1 jajko
  • 6 łyżek bułki tartej
  • Pieprz
  • Przyprawa do kurczaka
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 marchewka
  • 20 dkg kapusty kiszonej
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • 1/3 ogórka zielonego
  • 1 cebula czerwona
  • ½ kg kopytek
  • Warzywko
  • Olej
  • Oliwa z oliwek
  •  
    Do miski wlewam 1 litr gorącej wody, wsypuje ½ łyżeczki warzywka, i wrzucam kotleciki sojowe. Odstawiam na 15 minut aż napęcznieją. Na dwóch talerzach przygotowuję jajko i bułkę tartą. Każdy kotleciki obtaczam najpierw w jajku potem w bułce i smażę na patelni około 7 minut. Posypuję przyprawą do kurczaka, pieprzem. Marchewkę obiera, myje i ścieram na tarce jarzynowej. Ogórek kiszony także ścieram na tarce, cebule kroję drobno. Kapustę szatkuje, dodaje marchewkę, ogórka, cebule całość mieszam, dodaje oliwki z oliwek. Kopytka gotuje w osolonej wodzie. Na talerz wykładam kopytka, kotleciki, surówkę, dekoruje ogórkiem zielonym i pomidorkami. Smacznego
Zimowe szaleństwa

7 komentarzy:

  1. Mniam, mniam :-) A jeszcze bardziej mniam jak kopytka zrobi się własnoręcznie:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale zdrowe jedzonko,muszę spróbować tego dania,wygląda przepysznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam kotleciki sojowe. Wygląda pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pychota ,chcę to jutro na obiad,ale najlepiej jakby mi ktoś przygotował :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Całe danie wygląda pięknie :) Musiało być pysznie :)

    OdpowiedzUsuń