poniedziałek, 25 lutego 2013

Jogurt z prażonymi płatkami i owocami



 





1 mandarynka
5 gron winogrona białego
½ banana
2 truskawki
3 biszkopty
150 ml jogurtu naturalnego
3 łyżki płatków owsianych
1 łyżka miodu
1łyżeczka płatków migdałowych
½ kiwi

Płatki owsiane i migdały mieszam z miodem. Wykładam na pergamin i wstawiam do piekarnika na 180 stopni na 15 minut. Po wyjęciu płatki kruszę. Powinny się ładnie zrumienić w piekarniku. Mandarynkę i banana obieram ze skórki. Dzielę na cząstki. Do pucharka wkładam mandarynkę, banana, winogrono, pokrojone kiwi. Oraz jedną truskawkę . Wlewam jogurt. Dwa biszkopty kruszę i wsypuję na jogurt. Dodaję uprażone płatki z miodem i  truskawkę pokrojoną na plastry. Smacznego

4 komentarze:

  1. lubię takie pyszne deserki czy śniadania ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. co za widok... aż chce się żyć i jeść :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Twój blog jest bardzo kolorowy :) REWELKA!

    OdpowiedzUsuń