środa, 27 lutego 2013

Budyniowe babeczki z nutą pomarańczy




 




9 babeczek kruchych
1 mandarynka duża
1 budyń śmietankowy
1 łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej
1  ½ szklanki mleka
9 gron winogrona białego
2 kostki czekolady gorzkiej 60 %

Mleko zagotowuję w garnku. Wcześniej odlewam ½ szklanki mleka i rozrabiam w nim budyń. Dodaję skórkę pomarańczową. Do gotującego mleka wlewam budyń i energicznie mieszam. Jak przestygnie trochę wlewam do każdej babeczki. Mandarynkę obieram, dzielę na cząstki, obieram z błonek i układam na każdej babeczce. Dodaję po jednym gronie winogrona i kawałku czekolady.

3 komentarze:

  1. Za naprawdę wesołą i kolorową kuchnię ;)
    Nominuję Twój blog do liebster blog.
    Zapraszam do siebie.
    Pozdrawiam Kasia

    OdpowiedzUsuń
  2. o ja Cie, uwielbiam kruche babeczki :) robiłam w weekend z budyniem :)

    OdpowiedzUsuń