czwartek, 12 listopada 2020

Pasta vege z nerkowców i buraka

 Wegańska pasta z orzechów nerkowca i buraka pieczonego. Pasta jest bardzo delikatna, mega zdrowa i każdemu będzie smakować. Jest tak lekka że można ją jeść łyżeczką. Dla mnie bomba, polecam zrobić od razu większa ilość.

 


 




1/2 szklanki orzechów nerkowca

1 cebula

3 ząbki czosnku

sól, pieprz, cukier

1 burak upieczony albo ugotowany

1 łyżka octu winnego

1 łyżka octu balsamiko

70 ml oleju rzepakowego 


Cebule i czosnek drobno kroję i przesmażam na oleju. Burak wcześniej upieczony albo ugotowany obieram ze skóry i kroję na kawałki. Przekładam do pojemnika, dodaję orzechy nerkowca, ocet winny, ocet balsamiko, olej rzepakowy,cebulę i całość rozdrabniam blenderem na pastę. Na końcu doprawiam solą, pieprzem, szczyptą cukru.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz