czwartek, 16 kwietnia 2020

Mintaj w migdałowym szpinaku


Szybki, prosty i dietetyczny obiad. Jest bezglutenowy i bez laktozy. Do szpinaku dodałam zamiast śmietany domowe mleko migdałowe. Podałam go z makaronem z grochu ale może być inny bezglutenowy albo jaki lubicie.




















450 g szpinaku
1 cebula
3 ząbki czosnku
300 ml mleka migdałowego
sól, pieprz czarny i czerwony
zioła włoskie
400 g filetów mintaja
200 g makaronu bezglutenowego u mnie z grochu
olej rzepakowy
 koperek świeży

Filety odmrażam, osuszam ręcznikom papierowym. Posypuję solą, pieprzem, ziołami i odstawiam na 30 minut.
Czosnek i cebulę drobno kroję i przesmażam na oleju. Szpinak myję,osuszam i drobno kroję. Przesmażam z cebulą. Dodaję sól, pieprz czarny i czerwony, zioła. Wlewam mleko migdałowe i chwile gotuję. Układam na wierzchu kawałki ryby i pod przykryciem na wolnym ogniu duszę 5 minut. Makaron gotuję według instrukcji opakowania. Dodaję go do szpinaku przed podaniem. Posypuję koperkiem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz