czwartek, 2 stycznia 2020

Czekolada w malinowych chmurach

Tylko cztery składniki, 10 minut przygotowania. I przenosimy się w malinowo czekoladowe obłoki.





















100 g czekolady gorzkiej 40 %
200 ml śmietany kremówki
125ml mleka
250 g malin mrożonych

Maliny przekładam do rondelka przesmażam aż puszczą sok i przecieram przez sito. Pestki wyrzucam. Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno. Czekoladę łamię na kawałki i przekładam do miski, wlewam mleko. Podgrzewam w kąpieli wodnej, mieszam i studzę. Do szklanek wlewam mus malinowy, dodaję kremówkę ubitą, wlewam czekoladę. Dekoruję kulką kokosową.

2 komentarze:

  1. ten deser wyglada bosko! Moze nawet sprobuje sam go zrobic :D Talentu do pieczenia ogolnie nie mam i raczej wole wszystko zamowic przez internet. juz dawno sobie upatrzylem strone - https://e-torty.pl/torty-warszawa na ktorej zamawiam wszystko :D

    OdpowiedzUsuń