wtorek, 7 września 2021

Koktajl paprykowo ogórkowy na maślance

Zdrowy pełen witamin koktajl warzywny na maślance. Zrobiłam go z pieczonej papryki, pomidora,ogórka, mięty i koperku. Świetne orzeźwienie do tego bomba witaminowa.

 


 

 







1 papryka czerwona upieczona

1 pomidor

1 ogórek zielony

5 gałązek koperku

1 gałązka mięty

sól, pieprz czarny i czerwony 

natka pietruszki

maślanka Mrągowska

Paprykę upiekłam wcześniej w piekarniku i zdjęłam skórkę. Przekładam do pojemnika. Pomidora obieram ze skóry, pozbawiam nasion, wlewam 100 ml maślanki i miksuję blenderem. Doprawiam solą, pieprzem. Ogórka kroję na plastry, dodaję koperek, miętę, 100 ml maślanki i miksuję blenderem. Doprawiam solą, pieprzem . Do szklanek wlewam koktajl paprykowy, maślankę, koktajl ogórkowy. Dekoruję ogórkiem, pomidorkiem, posypuję natką, pieprzem czerwonym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz