środa, 28 kwietnia 2021

Wiosenny omlet ze szpinakiem


Wiosenny omlecik ze szpinakiem, chrupiącymi bajglami, do tego boczek, awokado. Czy można sobie wymarzyć lepsze śniadanie.









3 jajka

50 ml mleka

sól,pieprz, natka pietruszki

7 bajgli

100 g szpinaku mrożonego

czosnek granulowany

3 pomidorki koktajlowe

2 plastry boczku

1/2 awokado

1 łyżeczka masła klarowanego

 

Szpinak przekładam na patelnię, dodaję odrobinę wody i duszę aż się rozmrozi. Doprawiam solą, pieprzem, czosnkiem. Przekładam na talerz. Jajka wbijam do miski, wlewam mleko, dodaję sól, pieprz i widelcem roztrzepuję. Na patelni rozpuszczam masło klarowane, wylewam masę jajeczną, dodaję szpinak i mieszam, dodaję połamane bajgle i w całości. Układam pomidorki i plastry boczku. Smażę na wolnym ogniu i nie mieszam. Jak omlet zetnie się wykładam na talerz, dodaję jeszcze bajgle, natkę pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz