wtorek, 11 czerwca 2013

Boczniak z bakłażanem z grilla na przekąskę







 








4 boczniaki
½ bakłażana
2 pomidorki koktajlowe
1 pomidor duży
1 gałązka bazylii’
1 jajko
4 łyżki bułki tartej
Sól
Pieprz
Olej
Sos Teriyaki

Bakłażana kroję w plastry około 0,5 cm i solę. Odstawiam na 30 minut. Boczniaki panieruję w jajku najpierw, potem w bułce tartej. Solę, pieprzę i smażę na patelni na oleju. Bakłażan plastry myję pod wodą, osuszam, smaruję pędzelkiem olejem i układam na rozgrzanym grillu elektrycznym. Doprawiam pieprzem. Pomidorki koktajlowe również grilluję. Podaję z listkami bazylii i różą z pomidora dużego.

9 komentarzy:

  1. Znów zaczarowałaś grzyby w takim wydaniu:) wyglądają pięknie. Zaczarowałaś talerz takie "bure" grzyby wyglądają m... m... m... bajecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Znakomita przekąska, uwielbiam bakłażany:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeśli smakuje tak pysznie jak pięknie wygląda, to zjadłabym całą tonę:)

    OdpowiedzUsuń
  4. pięknie to wygląda :) zjadłabym taką przekąskę ze smakiem!!

    OdpowiedzUsuń
  5. jakie cudowne zdjecia!
    bosko wygladaja!:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo oryginalna przekąska :D masz świetne pomysły! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kolory urzekają :)
    ciekawa jestem połączenia boczniaka z bakłażanem, ciekawy pomysł !

    OdpowiedzUsuń
  8. super połączenie :) ale mi smaka narobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń