środa, 15 grudnia 2021

Sałatka z paluszkami rybnymi i ryżem

Szybka, prosta sałatka którą możemy zrobić na obiad, ale też zabrać ze sobą do pracy na lunch. Trochę inny sposób podania paluszków rybnych z ryżem i buraczkami.

 


 

 




 


100 g mix sałat

1 woreczek ryżu

3 łyżki tartych buraczków

5 pomidorków koktajlowych

1 cebula czerwona

1 awokado

30 g sera blue

1opakowanie paluszków rybnych

olej do smażenia, sól, pieprz

natka pietruszki, sos koperkowy


Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Jak przestygnie dodaję buraczki, doprawiam solą,pieprzem. Formuję kulki. Paluszki rybne smażę na oleju. Sałatę układam na talerzu, dodaję kulki ryżowe, paluszki, cebulę piórka, pomidorki koktajlowe, pokrojone awokado. awokado zawsze skrapiam sokiem z cytryny żeby nie ciemniało. dodaję pokrojony ser, posypuję natką polewam sosem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz