poniedziałek, 13 grudnia 2021

Pierś z kurczaka w sałatce

 Pieczona pierś z kurczaka którą podałam z sałatką. Uwielbiam takie połączenia. Dużo warzyw, coś dla miłośników mięsa i można ucztować.

 

 


 




 

1 pierś z kurczaka

przyprawa do kurczaka

olej rzepakowy

1 sałata strzępiasta

7 pomidorków koktajlowych

1 cebula czerwona

50 g sera blue

10 oliwek czarnych

1 awokado

5 pomidorów suszonych

pieprz czerwony,natka pietruszki,sos balsamico 

Przyprawę do kurczaka mieszam z trzema łyżkami oleju. Pierś z kurczaka nacieram marynatą. Odstawiam na noc do lodówki w pudełku.Na drugi dzień nagrzewam piernik do 180 stopni i piekę pierś 40minut.  Po upieczeniu odstawiam mięso na 10 minut i kroję w plastry. 

Na talerzu układam sałatę, dodaję pomidorki, cebulę piórka, ser, oliwki, awokado pokrojone, pomidorki koktajlowe. Podaję z plastrami mięsa polewam sosem balsamico. Posypuję natką, pieprzem czerwonym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz