sobota, 21 sierpnia 2021

Pieczarki nadziewane z grilla

 

 






6 dużych pieczarek

200 g tofu wędzone

70 g kukurydzy z puszki

1/2 papryki czerwonej

natka pietruszki

180 g pasty z suszonych pomidorów

5 pomidorów suszonych

2 piersi z kaczki

1 bakłażan

bagietka pszenna

olej rzepakowy

sól, pieprz, suszone pomidory przyprawa, majeranek

mieszanka ziołowa przyprawy, czosnek granulowany

 

Pierś z kaczki nacinam na krzyż od strony skóry. Posypuję solą, pieprzem ,majerankiem, nacieram łyżką oliwy i odstawiam na godzinę. Nie musi być w lodówce. Grilluję po około 7 minut a każdej strony zaczynając od strony skóry.

Tofu kroję w plastry, przekładam do miski dodaję dwie łyżki oleju, sól, pieprz, mieszankę ziołową, czosnek i ostawiam na kilka godzin najlepiej żeby przeszło marynatą. Układam na grillu i smażę z każdej strony.

Farsz:

Część tofu zgrillowane kroję w kostkę małą, dodaję paprykę pokrojoną, natkę pietruszki, kukurydzę odsączoną z zalewy, sól, pieprz,zioła, pokrojone suszone pomidory. Ze środka pieczarek wycinam ogonki. Kroję je i dodaję do farszu. Pieczarki smaruję pastą z suszonych pomidorów, środek kapelusza. Nadziewam farszem. Układam na grillu i grilluję około 12 minut. 

Bakłażan kroję wzdłuż smaruję olejem, posypuję ziołami. Grilluję z każdej strony. Bagietkę kroję na kromki i też grilluję. Pieczarki podaję z plastrami kaczki, bakłażanem, grzankami i pastą z pomidorów.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz