wtorek, 20 stycznia 2015

Koreczki imprezowe


 Koreczki idealne na imprezy jako przekąska. Na wynos i nie tylko. Bardzo szybko znikają. Wersja dla mięsożerców z kotlecikami mini.












mielone:

20 dkg mięsa od szynki
1 cebula mala
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
1/2 łyżeczki majeranku
1 łyżka kaszki manny
1 łyżka bułki tartej
1 jajko małe

4 łyżki bułki tartej do panierki
olej

20 oliwek czarnych
10 pomidorków koktajlowych
1 kawałek ogórka zielonego
10 dkg sera żółtego

Mięso miele razem z obraną cebulą i czosnkiem.Przekładam do miski, dodaję majeranek, sól, pieprz, kaszkę mannę, bułkę tartą, jajko. Całość wyrabiam ręką i formuje kulki małe. Obtaczam je w bułce tartej i smażę na oleju.
Ser kroje w kwadraty małe, ogórka kroję na plasterki, pomidorki na pół. Na patyczki do koreczków nabijam plaster ogórka, oliwkę, ser, pomidora i klopsika.




8 komentarzy:

  1. Ale kolorowe koreczki, a dzięki kotlecikom są sycące:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Serdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji "Karnawałowe party" na zBLOGowanych. Zbieramy najciekawsze przepisy na karnawałowe imprezy!

    OdpowiedzUsuń
  3. Zjadłabym kilka takich smakowitych koreczków:)

    OdpowiedzUsuń
  4. hit imprezy :-) świetny pomysł z tymi pulpecikami!

    OdpowiedzUsuń
  5. fajny pomysł z tymi mini kotlecikami :)

    OdpowiedzUsuń